Tekil mesaj gösterimi
24 Eylül 2026, 18:46   #1
admin
Administrator
admin kullanýcýsýnýn Avatarý
Kayýt Tarihi: 23 Eylül 2026
Konular: 106
Varsayýlan CS2 Ayarlarýnýzý Dökün Bakalým ..

CS2 oynayan bilir, şu ayar işinin sonu yok.

Bir gün sensitivity ile oynarsın, ertesi gün crosshair değiştirirsin. Ses güzel gelir görüntü kafana takılır, FPS'i yükselteyim dersin bu sefer oyun patatese döner.

Bir de internette herkes başka bir şey söylüyor.

Biri "400 DPI'dan şaşma" diyor, biri 800 kullanıyor.
Biri 4:3 stretched olmadan oynayamıyor, diğeri 16:9'dan vazgeçmiyor.
Pro oyuncunun ayarını birebir kopyalayan da var, yıllardır kendi ayarına dokunmayan da.

Ben açıkçası şu "pro ayarı kullanınca daha iyi oynarsın" işine çok inanmıyorum.

Elin neye alıştıysa, gözün neyi seviyorsa en iyi ayar odur.

O yüzden merak ettim, Forumoloji'de CS2 oynayanlar ne kullanıyor?

DPI, sensitivity, çözünürlük, crosshair, görüntü ayarları, kulaklık ve ses ayarı... Ne kullanıyorsanız yazın.

Ama sadece rakamları bırakıp kaçmayın.

Mesela neden 4:3 kullanıyorsun?
Sensitivity'yi neden o değerde tutuyorsun?
Ses konusunda gerçekten fark ettiren bir ayarın var mı?

Belki birbirimizin ayarından işimize yarayan bir şey çıkar.

Ben de kendi kullandığım ayarları aşağıya bırakacağım.

Bakalım kim neyle oynuyor.

Benim Kullandığım CS2 Ayarları

Ben uzun süredir ayarları mümkün olduğunca sade, hızlı ve alıştığım düzende tutuyorum.

Her gördüğüm "pro config"i kopyalamıyorum. Bir ayarı kullanıyorsam genelde ya görüntüyü sadeleştiriyor, ya oyunu daha rahat hissettiriyor, ya da benim oynayış şeklime uyuyor.

Kullandığım config şu:

Kod:
bind l switchhands
cl_autohelp 0
cl_disable_ragdolls 1
fps_max 0
cl_hide_avatar_images 0
vprof_off

cl_crosshaircolor 5
cl_crosshaircolor_b 165
cl_crosshaircolor_g 255
cl_crosshaircolor_r 0

r_show_build_info false
cl_prefer_lefthanded true
cl_teammate_colors_show 2
cl_teamcounter_playercount_instead_of_avatars 1

r_fullscreen_gamma 2.299822

fps_max "0"
fps_max_ui "0"
fps_max_tools "0"

cl_hud_telemetry_frametime_show "2"
cl_hud_telemetry_net_misdelivery_show "0"
cl_hud_telemetry_ping_show "0"

con_enable "true"
mm_dedicated_search_maxping "80"

cl_mute_enemy_team "1"
cl_allow_animated_avatars "false"

rate "786432"

bind "PGUP" "exec v1"
bind "PGDN" "exec v2"
bind "HOME" "exec v3"

bind "P" "say ¯\_(ツ)_/¯"
bind "N" "ignorerad"
bind "H" "use weapon_c4; drop"

bind "MWHEELDOWN" "+jump"
bind "MWHEELUP" "+duck"

bind "MOUSE4" "+voicerecord"
bind "MOUSE5" "clutch_mode_toggle"

bind "j" "incrementvar cl_crosshaircolor 0 5 1"

cl_crosshair_sniper_width 1

cl_hud_color 1
cl_showloadout true

safezonex 0.963766
safezoney 1

hud_scaling 0.97

cl_radar_scale 0.4
cl_hud_radar_scale "1.15"
cl_radar_always_centered "0"
cl_radar_icon_scale_min "2"
cl_radar_rotate "1"
cl_radar_scale "0.3"

violence_ablood false
violence_hblood false
violence_agibs false
violence_hgibs false

alias +knife slot3
alias -knife lastinv
bind "q" +knife

zoom_sensitivity_ratio "0.818933027098955175"
sensitivity "0.36"
Peki neden böyle kullanıyorum?

Öncelikle FPS tarafında herhangi bir limit istemiyorum. O yüzden fps_max 0 kullanıyorum. Sistem ne verebiliyorsa versin istiyorum.

cl_autohelp 0 ile oyun içindeki gereksiz yardım mesajlarını kapatıyorum. Bir süre oynadıktan sonra zaten neyin ne olduğunu biliyorsun, ekranda gereksiz yazı görmek istemiyorum.

cl_disable_ragdolls 1 ve violence ayarlarını da mümkün olduğunca görüntüyü sade tutmak için kullanıyorum. Ekranda gereksiz ceset, kan, parça vs. ne kadar az olursa benim için o kadar temiz.

cl_allow_animated_avatars false aynı mantık. Hareketli avatarların dikkat dağıtmasını istemiyorum.

cl_mute_enemy_team 1 zaten benim için olmazsa olmazlardan. Rakibin yazdığı saçmalıkla uğraşacağıma oyuna bakıyorum.

mm_dedicated_search_maxping 80 ile de mümkün olduğunca çok yüksek pingli sunucuya düşmemeye çalışıyorum. 80'in üzeri bana göre artık keyif kaçırmaya başlıyor.

rate 786432 ağ tarafında yüksek bant genişliği kullanımı için. Bağlantım elverdiği sürece oyunun veri tarafını kısmak istemiyorum.

Sol el kullanımını sevdiğim için cl_prefer_lefthanded true kullanıyorum. İstersem L tuşuyla da eli anında değiştirebiliyorum.

Crosshair rengimi kendim ayarladım.

Renk değerleri:

R: 0
G: 255
B: 165

Yeşil ile turkuaz arası bir renk çıkıyor. Haritada çoğu zeminde gözüme rahat geliyor.

[J] tuşuna da crosshair rengini değiştirmeyi bağladım. Canım sıkılırsa tek tuşla renk değiştiriyorum.

MWHEELDOWN = jump

Bunu özellikle bunny hop ve seri zıplamalarda klavyeden space basmaktan daha rahat buluyorum.

MWHEELUP = duck

Bu biraz kişisel alışkanlık. Herkes sevmez ama benim elim alıştı.

MOUSE4 sesli konuşma için.

MOUSE5 clutch mode için.

Böylece klavyede ayrıca tuş aramak zorunda kalmıyorum.

H tuşuna bombayı bırakmayı bağladım.

C4 elimdeyken tek tuşla çıkarıp bırakabiliyorum. Özellikle bombayı takım arkadaşına hızlı vermek gerektiğinde rahat oluyor.

Q tuşunda da knife / last weapon mantığını kullanıyorum.

Kod:
alias +knife slot3
alias -knife lastinv
bind "q" +knife
Q'ya bastığım sürece bıçak geliyor, bıraktığımda önceki silaha dönüyor. Benim için klasik Q kullanımından daha rahat.

Radar tarafında ekranın ortasında sürekli beni takip eden küçük bir radar sevmiyorum.

Bu yüzden:

Kod:
cl_radar_always_centered "0"
cl_radar_rotate "1"
cl_radar_scale "0.3"
cl_hud_radar_scale "1.15"
kullanıyorum.

Haritanın daha büyük bölümünü aynı anda görmek benim için daha faydalı. Takım arkadaşının nerede olduğunu, bombanın nerede düştüğünü veya haritanın diğer tarafındaki hareketi daha rahat takip ediyorum.

hud_scaling 0.97 ile HUD'u çok küçültmeden biraz daha derli toplu tutuyorum.

safezonex 0.963766 de HUD öğelerini kenarlardan biraz içeri alıyor. Gözümün her seferinde ekranın en köşesine gitmesini sevmiyorum.

r_fullscreen_gamma 2.299822 görüntüyü benim monitörde karanlık bölgeleri daha rahat görebileceğim seviyeye getiriyor. Çok parlak görüntü de sevmiyorum, karanlıkta adam kaybetmek de istemiyorum.

cl_teamcounter_playercount_instead_of_avatars 1 ile üst tarafta avatar yerine kalan oyuncu sayısını görmeyi tercih ediyorum.

Benim için daha sade ve daha hızlı okunuyor.

cl_teammate_colors_show 2 takım arkadaşlarını renklerinden ayırmayı kolaylaştırıyor.

cl_showloadout true ile ekipmanımı sürekli görebiliyorum. Özellikle round içinde hangi grenade kaldı diye düşünmek zorunda kalmıyorum.

zoom_sensitivity_ratio 0.818933027098955175 yıllardır kullandığım scope sensitivity oranı.

AWP veya scope açtığımda normal sensitivity'den tamamen kopmuş gibi hissettirmiyor. Flick ve mikro düzeltmeler bana daha doğal geliyor.

Asıl sensitivity'im ise:

sensitivity 0.36

Ben düşük sensitivity seviyorum.

Mouse'u biraz daha fazla hareket ettirmek gerekiyor ama özellikle kafa hizasında küçük düzeltmelerde kontrol bana daha iyi geliyor.

Page Up, Page Down ve Home tuşlarında da ayrı configlerim var:

Kod:
PGUP = v1
PGDN = v2
HOME = v3
İhtiyaca göre farklı ayar setlerini tek tuşla çağırabiliyorum.

Kısacası benim config mantığım şu:

Gösterişten çok rahatlık.

Ekranda ne kadar az gereksiz şey varsa o kadar iyi.

Kontrol ettiğim tuşlar elimin altında olsun, radar bilgi versin, ses ve görüntü dikkat dağıtmasın, sensitivity de yıllardır alıştığım şekilde kalsın.

Bazı komutlar CS2 güncellemelerine göre zamanla etkisiz kalabiliyor veya oyun tarafından görmezden gelinebiliyor. Ben configi yıllardır üzerine ekleye ekleye kullandığım için arada eski kalan satırlar da olabilir.

Sizde farklı veya gerçekten işe yaradığını düşündüğünüz bir ayar varsa paylaşın. Ben de denerim.