Tekil mesaj gösterimi
24 Eylül 2026, 19:20   #1
admin
Administrator
admin kullanıcısının Avatarı
Konular: 106
Varsayılan Dism++ - Windows'u Kurcalayanların Eski Dostu

Windows'la biraz fazla uğraşanların büyük ihtimalle en az bir kere karşısına çıkmıştır.

Dism++

Ben bu tarz programları seviyorum.

Tek tuşla "bilgisayarını %300 hızlandır" diye saçmalamıyor, neyi kurcaladığını az çok önüne koyuyor. Windows'un kendi içinde dağınık duran birçok işi tek yerden yapabiliyorsun.

GitHub:
Dism++ GitHub

Programın içinde sistem temizliği, Windows bileşenleri, sürücüler, güncellemeler, başlangıç öğeleri ve sistem tarafında kurcalayabileceğin bayağı şey var.

Benim sevdiğim tarafı da zaten bu.

Sadece çöp temizleyip kapanan bir program değil.

Windows Update tarafını kurcalayabiliyorsun.

Kurulu güncellemelere bakabiliyorsun.

Driver tarafını görebiliyorsun.

Windows özelliklerini açıp kapatabiliyorsun.

Sistem temizliği yapabiliyorsun.

Bazı optimizasyon ayarlarını tek yerden görebiliyorsun.

Bir de portable olması benim için artı.

Kurulum yap, kaldır, arka planda servis bıraktı mı diye uğraşmak yerine klasörden açıp işini görüyorsun.

Ama burada da aynı şeyi söyleyeyim;

Dism++ güçlü bir araç, o yüzden ne yaptığını bilmeden her kutucuğu işaretlemeyin.

Özellikle sistem temizliği, driver ve Windows bileşenleri tarafında "bu neymiş" diye rastgele silme yaparsanız sonra başınızı ağrıtabilirsiniz.

Ben böyle programlarda önce bakarım.

Ne temizliyor?
Ne kapatıyor?
Gerçekten bana lazım mı?
Geri dönüşü var mı?

Sonra uygularım.

Dism++'ı sevme sebebim de biraz bu zaten.

Arayüz ilk bakışta dünyanın en güzel şeyi değil ama program süs yapmaya değil iş yapmaya odaklanmış.

Windows'u kurcalamayı seviyorsanız arşivde bulunması gereken programlardan biri.

Ben özellikle temiz kurulumdan sonra sistemi toparlarken veya Windows tarafında ne var ne yok diye bakarken ara sıra açarım.

Türkçe dil desteği de var.

Kısacası;

WinUtil daha modern ve toplu bir araç gibi duruyorsa, Dism++ bana biraz daha "eski okul Windows bakım çantası" gibi geliyor.

İkisini aynı şey gibi görmüyorum.

Dism++ kullanan varsa en çok hangi bölümünü kullandığını yazsın. Özellikle temizleme ve güncelleme tarafında kullandığınız ayarlar varsa beraber bakalım.